Primarul comunei, Gheorghe Gîngu, a precizat luni, că în această situaţie sunt peste 700 de cetăţeni, majoritatea etnici romi care nu au documente legale pe locuinţe sau alte bunuri, iar primăria nu poate să-i execute silit pentru recuperarea amenzilor.
"Sunt 728 de datornici pe care i-am acţionat în judecată încă de anul trecut. Au început să vină şi deciziile în cazul lor. Avem deja 14 decizii definitive. Cele mai multe sunt amenzi de circulaţie, pentru cerşetorie sau pentru tulburarea ordinii publice şi care nu au fost plătite în ultimii cinci ani. Cei mai mulţi sunt cetăţeni de etnie romă, care nu au acte pe case şi de pe urma cărora nu avem ce să recuperăm. Datoria totală adunată din amenzile neplătite este de peste 3 milioane de lei", a declarat primarul din Bujoreni.
Gheorghe Gîngu a menţionat că sunt cazuri în care cei vizaţi de procese au peste 10 sau chiar 20 de amenzi neplătite, cel mai mare rău-platnic fiind un bărbat care a strâns în decursul anilor o datorie în sumă totală de peste 98 de mii de lei.
Citește și: ANAF a început să șteargă datorii. Cine sunt norocoşii
Săptămâna trecută, consilierii locali din Bujoreni au aprobat şi o hotărâre prin care a fost stabilit un regulament pentru efectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii de către cei cu decizii definitive din partea instanţei, aceştia urmând să fie folosiţi de administraţia locală la decolmatări, igienizări sau amenajări de spaţii verzi.
Comuna Bujoreni se află în imediata vecinătate a municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind străbătută de Drumul Naţional 7. Are o populaţie de peste 4.400 de locuitori, comunitatea de romi reprezentând aproximativ 4 la sută din numărul acestora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.