Pentru deplasare, satul dispune de o pistă pentru bicicliști și numeroase drumuri de ape. Principalele mijloace de transport sunt bărcile cu vâsle și cu motor electric, extrem de silențioase și care nu deteriorează liniștea și calmul localității.
Casele sunt construite pe insulițe, unite între ele cu poduri de lemn. În total sunt peste 50.
Anual, Giethoorn este vizitat de sute de turiști, atrași de farmecul inedit al așezării. Localitatea a căpătat popularitate în anii 1960, după ce regizorul olandez Bert Hanstra l-a inclus într-unul dintre filmele sale.
De-a lungul canalelor se înșiruie casele, una mai simpatică decât cealaltă. Pe malul unuia dintre aceste canale se întinde o potecă asfaltată, care trece, din loc în loc, de pe o parte pe alta. Este singura modalitate de a merge pe jos.
Până la casele aflate pe partea opusă de alee, se ajunge pe podețe de lemn, rotujite, pentru a permite trecerea ambarcațiunilor.
Satul a fost fondat în anul 1230 de un grup de refugiați din sudul țării. Când au ajuns aici, singurul lucru care le-a trezit interesul a fost numărul foarte mare de coarne de țapi, rămas după o inundație puternică. De altfel, de aici se trage și numele satului - Goat horn sau coarne de țap.
De-a lungul secolelor, cei care au rămas să-și construiască un rost aici au transformat, generație de la generație, aspectul locului, conferindu-i atractivitate, dar și o viață economică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.