Lidl a devenit ultimul lanţ de supermarketuri din Marea Britanie care limitează numărul de fructe şi legume care pot fi achiziţionate de clienţi, din cauza lipsei de produse proaspete, transmite BBC.
Compania a informat luni că a introdus o limită de trei roşii, ardei şi castraveţi care pot fi achiziţionate de fiecare client, din cauza "recentei creşteri a cererii".
Decizia celor de la Lidl este identică măsurilor introduse de rivalii Tesco, Aldi, Asda şi Morrisons, după ce unii consumatori s-au găsit în faţa rafturilor goale.
Supermarketurile din Marea Britanie se confruntă cu probleme după ce fenomenele meteo extreme au distrus recoltele de legume peste hotare.
Un purtător de cuvânt de la Lidl a declarat pentru BBC că "fenomenele meteo extreme din Spania şi Maroc" au afectat cantităţile disponibile de produse necesare la salată.
"Chiar dacă avem o disponibilitate bună în cazul majorităţii magazinelor noastre, din cauza unei creşteri recente a cererii am luat decizia de a limita, temporar, achiziţiile de roşii, ardei şi castraveţi la trei articole pentru o singură persoană. Aceasta ne va ajuta să asigurăm că toţi clienţii noştri au acces la produsele de care au nevoie", a informat Lidl.
Ministrul britanic al Agriculturii, Mark Spencer, urmează să aibă luni o întâlnire cu şefii lanţurilor de supermarketuri. Obiectivul său este acela de a "afla de la aceştia ce fac pentru a reumple rafturile şi cum intenţionează să evite repetarea situaţiei actuale", se precizează într-un comunicat de presă.
Spre deosebire de Marea Britanie, majoritatea altor ţări europene par mai puţin afectate de fenomenele meteo extreme din Nordul Africii. Imaginile de pe social media arată că rafturile magazinelor din Europa continentală sunt în continuare pline cu produse proaspete. Aceasta a dat naştere la speculaţii potrivit cărora Brexitul este motivul principal pentru care Marea Britanie se confruntă cu aceste probleme de aprovizionare.
Angrosiştii, importatorii şi retailerii intervievaţi de BBC spun că situaţia este mai complicată în condiţiile în care Marea Britanie se confruntă cu anumite probleme specifice. De exemplu, Marea Britanie are o producţie internă mai mică de legume în timp ce în paralel lanţurile de aprovizionare cu produse proaspete sunt mai complicate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.