China, prima ţară afectată de COVID-19, şi-a închis toate şcolile la sfârşitul lunii ianuarie, iar de atunci cursurile se desfăşoară online. Provinciile puţin populate Qinghai (nord-vest) şi Guizhou (sud-vest) au fost primele care au organizat treptat revenirea elevilor la şcoală, în luna martie.
Cercetătorii chinezi au DESCOPERIT un înveliș care oferă protecție
La Beijing, numai elevii din ultimul an de liceu au fost autorizaţi luni să revină la clase pentru a se pregăti pentru "gaokao", examenul de admitere la universitate.
La Shanghai, elevii din ultimul an de colegiu şi-au reluat cursurile.
China a reuşit să controleze în mare măsură răspândirea coronavirusului, care s-a soldat în mod oficial cu 4.633 de decese pe teritoriul său, însă autorităţile se tem acum de un al doilea val de contaminare, provocat în mare parte de chinezi reveniţi în ţară.
În faţa intrării la liceul Chenjinglun, un angajat pulverizează dezinfectant pe trotuar. Pentru respectarea distanţării sociale, reintrarea în şcoală se face în grupuri reduse. Elevii sunt întâmpinaţi de personal în combinezoane de protecţie înainte de a trece printr-un cort care serveşte ca zonă de dezinfectare.
Potrivit Ministerului Educaţiei, măsurarea temperaturii este impusă fiecărui elev din ţară.
În imaginile difuzate de Beijing Daily, elevii de liceu pot fi văzuţi în clase, în bănci distanţate. Toţi au măşti pe faţă.
La Shanghai, unele unităţi şcolare au pus la dispoziţie camere speciale de izolare a elevilor cu "temperaturi anormale", a precizat ministerul.
În timp ce majoritatea şcolilor primare şi a universităţilor rămân închise, Ministerul Sănătăţii a recomandat sâmbătă limitarea cursurilor online la 2,5 ore pe zi pentru a proteja vederea elevilor mai tineri şi "nu mai mult de 20 de minute odată".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.