”Cred că, în primul rând, este vorba despre lipsa unui proiect național, care ar fi trebuit să fie, din punctul meu de vedere, foarte bine articulat, care să ne dea posibilitatea să prioritizăm principalele alegeri de finanțare, ca să spunem așa, la nivelul României, inclusiv de la folosirea banilor atrași prin fonduri europene, până la utilizarea fondurilor existente în bugetul de stat”, a declarat viceguvernatorul BNR.
Întrebat, în acest context, dacă PNRR-ul reprezintă șansa noastră pentru acest an, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat că, într-adevăr, este o resursă importantă. Iar noi, Ministerul Finanțelor, începe discuțiile săptămâna viitoare, pe o schemă ce înseamnă un plus de 850 milioane de euro, din care numai 280 de milioane sunt pentru proiecte de digitalizare.
Citește și Alexandru Nazare. De cine depinde ca banii să ajungâ în investiții
El a spus că se dorește, de asemenea, o sumă suplimentară pentru zona de scheme de ajutor de stat pentru proiecte strategice, adică mai mari de 100 de milioane de euro, astfel încât să fie atrași investitori de talie mare, pentru crearea de noi locuri de muncă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.