"Nu putem aștepta o criză catastrofală, fie ea bruscă sau perfidă, pentru face schimbările ce se impun în interiorul Forțelor Aeriene, în special, și în interiorul armatei, în general. Dacă vom aștepta, va fi prea târziu", a susținut Charles Brown la o conferință de resort. Generalul Clinton Hinote, adjunct al șefului Statului Major pentru strategie, integrare și cerințe operaționale, s-a făcut ecoul acestei preocupări, declarându-se la conferință "foarte îngrijorat de direcția în care se îndreaptă armata americană".
Familia de avioane F-15 rămâne printre cele mai capabile și eficiente din lume. Statele Unite și-au retras modelele F-15A și B, iar modelele F-15C și D le vor urma curând. Forțele Aeriene intenționează să păstreze modelele F-15E și F-15EX, mult îmbunătățite.
F-15E este un avion de luptă aer-aer și aer-sol foarte capabil. F-15EX recent achiziționat, cunoscut oficial sub numele de Eagle II, a fost supus unui amplu proces de modernizare, primind echipamente electronice dintre cele mai performante, inclusiv un nou radar, un computer de misiune, afișaje în cabina de pilotaj și sistemul de avertizare și supraviețuire pasiv/activ Eagle.
Forțele aeriene intenționează să achiziționeze cel puțin 144 de F-15EX. Odată cu intrarea în serviciu a F-15E, acestea vor adăuga un plus de forță, fără a sacrifica calitatea, potrivit oficialilor Forțelor Aeriene.
F-16, mult timp preferatul Forțelor Aeriene, va rămâne în serviciu, dar va avea alt rol. Modernizat și reproiectat, F-16 va adăuga noi misiuni flotei pentru misiuni precum apărarea internă, unde "nu avem neapărat nevoie de o capacitate de supraviețuire de vârf, dar avem nevoie de un avion de luptă bun, capabil și fiabil", a declarat Clinton Hinote.
Avioanele de luptă ar putea suferi modificări suplimentare, dar nu reprezintă singura prioritate a Forțelor Aeriene. De asemenea, se dorește înlocuirea rachetelor balistice intercontinentale Minuteman III și introducerea, pe o scară mai largă, a inteligenței artificiale. De asemenea, se intenționează achiziționarea de rachete moderne aer-aer cu rază lungă de acțiune.
Citește și Noile avioane invizibile ale chinezilor dau fiori VIDEO
Pentru a avansa aceste eforturi și a ține pasul cu noile amenințări, Forțele Aeriene ale SUA vor trebui să își îmbunătățească propria cultură și să colaboreze mai bine cu partenerii săi, inclusiv cu cei din industrie care construiesc noile sale echipamente.
"Dacă nu reușim să ne îmbunătățim relația cu industria, ne vom trezi cu avioane de luptă din generația a cincea care folosesc arme de generația a patra împotriva unei amenințări de generația a șasea", a concluzionat generalul Charles Brown.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.