Legea a fost adoptată în şedinţa de Guvern de luni. ”Aşadar, astăzi, putem spune că avem un act normativ care simplifică legislaţia din acest sector, dar care este extrem de important având în vedere că urmăreşte şi colectarea de date statistice corecte despre circulaţia turiştilor din România, dar care nu presupune colectarea datelor cu caracter personal', a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
Documentul prevede înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei (OMD), Sistemul Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România (SIEATR), dreptul de preferinţă în închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre, precum şi redeschiderea birourilor externe de promovare turistică.
Citește și Tichetele de vacanță. Propunere care ar putea schimba regulile jocului
SIEATR va asigura o radiografie a reală a gradului de ocupare a structurilor de primire turistică. În plus, Legea turismului prevede descentralizarea unor competenţe ale Ministerului Turismului, măsură care vine în sprijinul mediului privat. Astfel, clasificările unităţilor de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor şi traseelor turistice şi autorizarea plajelor vor fi emise de autorităţile locale.
Totodată, actul normativ introduce noi metode de control de tip "mistery-guest', o măsură în plus prin care Ministerul Turismului se va putea asigura că nivelul serviciilor turistice este la standarde corespunzătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.