"Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este de asemenea o prioritate a Ministerului Muncii. Şi spun neunitară pentru că în momentul de faţă sunt foarte multe inechităţi şi în sistemul de salarizare, în sistemul public. De aceea, pe această lege a salarizării avem un alt grup de lucru, format tot din profesionişti, cărora le mulţumesc, de asemenea, şi care vor finaliza o variantă de proiect de lege să-l trimitem Parlamentului, care va fi şi negociat cu partenerii sociali, care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. De asemenea, proiectul va reajusta numărul de sporuri existent în momentul de faţă şi de asemenea cuantumul unor sporuri pe care noi le acordăm în momentul de faţă. Unele dintre ele într-un mod cât se poate de evident pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual, raportat la salariul de bază. Şi de asemenea, în grila de salarizare vom reaşeza salariile de bază într-o ierarhie, aşa cum prevedea de fapt legea iniţială, dar care după aceea a fost distorsionată fie prin modificări legislative, prin care unii au sărit etape, fie prin decizii ale instanţelor care după aceea au obligat şi la majorări salariale şi şi mai mult decât atât şi la plăţi restante", a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.
Citește și Recalculare pensii. Elena Cristian: Unii pensionari ar trebui să se umple de bani. Mesaj PERICULOS
Ea a spus că inclusiv la Ministerul Muncii au existat situaţii în care instituţia a fost obligată de decizii ale instanţelor să plătească nu doar un salariu mărit, ci şi salarii restante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.