”Totodată, vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles cât de importantă este legea și au adoptat și amendamentele pe care le-am propus cu colega mea Raluca Turcan pentru ca legea să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2021”, a continuat oficialul.
”Da, nu lăsăm pe nimeni în urmă. De asemenea, vreau să reamintesc că lucrăm și la o Ordonanță de Urgență prin care să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie, se termina la 31 martie. Deci vorbim și aici de peste 10 milioane și ceva de români!”, a menționat Virgil Popescu.
Potrivit legii, consumatorul vulnerabil este „persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale”.
Citește și Ajutor pentru ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI 2021. Află toate detaliile
Vor primi ajutoare financiare pentru încălzire:
persoanele singure cu venit mediu net lunar mai mic de 2.053 de lei
familiile în care venitul mediu lunar în cazul fiecărui membru al familiei este mai mic de 1.386 de lei/lună
Ajutoarele de încălzire pot varia astfel:
Pentru gaze: Maxim 250 de lei/lună, minim 25 de lei/lună
Pentru curent: Maxim 500 de lei/lună, minim 50 de lei/lună
Pentru lemne: Maxim 160 de lei/lună, minim 16 lei pe lună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.