În acest moment, legea prevede că doar personalul didactic de predare primește acest spor, ceea ce ar însemna o aplicare neunitară a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice, mai exact art. 16, subcapitolul II.B. Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, Anexa 1 – Familia ocupațională de funcții bugetare “Învățământ”: “…pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.”
Citește și Scutiți de taxe. Unii români ar putea deveni foarte fericiți
Inițiatorii actului normativ de la Senat susțin, în expunerea de motive, că managerii instituțiilor de învățământ au probleme în modalitatea de aplicare a acestei prevederi, deoarece sporul nu se acordă, în acest moment, în mod unitar, atât personalului de conducere, inspectorilor școlari, ci doar personalului de predare, deși directorii, de exemplu, au și ore la catedră și sunt și manageri la școala respectivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.