Oligozaharidele din laptele uman (OLU) este a treia cel mai des întâlnită substanță uscată din laptele matern, după lactoză și grăsime. OLU nu sunt digerate și pot ajunge cu succes în colo unde hrănec bacteriile benefice.
Aceate oligozaharide ar putea fi și cheia dezvotării mai bune a copiilor hrăniți la sân decât a celor care sunt alimentați cu lapte praf, afirmație făcută de șeful laboratoarelor Abbot Laboratories, cei care produc Similac. Abbot Laboratories au fost primii care au adăugat OLU în laptele praf, în anul 2016.
Citește și: Soluție pentru dezghețarea drumurilor, găsită într-un aliment din comerț
La bebeluși, oligozaharidele dezvoltă sistemul imunitar și sprijină lupta împotria infecțiilor și inflamațiilor în timp ce ajută și dezvoltarea creierului.
Noi studii arată că aceste beneficii s-ar putea extinde și la alte vârste, satisfăcând totdată și fascinația consumatorilor pentru probiotice, bacteriile bune care ajută organismul uman să își păstreze sănătatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.