"Potrivit ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR, a fost identificată prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade. Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezenţa ei nu afectează nici calitatea apei şi nici fauna acvatică", menţionează Apele Române, Agerpres.
Din analizele efectuate de către Laboratorul de Calitate a Apelor Bucureşti, lacul IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie.
Citește și: Camere video de la Tesla, spitale, închisori sau școli, compromise de hackeri
"Întrucât IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă, el nu se află în administrarea instituţiei noastre. Analizele de apă efectuate de către specialiştii noştri s-au realizat exclusiv la solicitarea şi în cadrul controlului efectuat de către Garda Naţională de Mediu. Atragem atenţia asupra faptului că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calităţii apei lacului IOR şi să se asigure că nu există surse de poluare", precizează instituţia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.