Publicitate
Astfel, unul dintre cercetătorii de la Institutul de Virologie Wuhan a spus că în 2017, în timp ce colecta probe într-o peșteră în care locuiesc lilieci, unul dintre ei l-a mușcat. „Colții unuia dintre ei au străpuns o mănușă de cauciuc ca un ac”, a spus el. Cu toate acestea, atunci omul de știință nu a acordat nicio importanță acestui lucru, asigurându-se că este vaccinat împotriva rabiei.
De asemenea, filmările efectuate de echipele televiziunii chineze în 2017 arată că experții au intrat în contact cu liliecii fără a purta mască sau mănuși, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a standardele OMS. Deși Chiar și atunci se știa că liliecii sunt purtători a multor virusuri mortale, inclusiv SARS.
Videoclipul în cauză a fost difuzat pe 29 decembrie 2017 la televiziunea de stat chineză. Era un reportaj despre cum lucrează celebrul virolog Shi Zhengli, cunoscut și sub numele de „Femeia liliac”, la identificarea originii SARS. Imaginile arată că, chiar și în laboratoarele cu nivel patru de biosecuritate, oamenii de știință interacționează cu liliecii fără o protecție adecvată, atingându-i, spre exemplu, cu mâinile goale.
Citește și Medicii se TEM! Ce BOALĂ "bate la ușa" Marii Britanii
Reporterii Taiwan News susțin că într-un articol scris de Shi pentru China Science Exploration Center, cenzurat ulterior de autoritățile chineze, virologul a afirmat că munca ei nu este „atât de periculoasă pe cât cred mulți oameni” și că „probabilitatea unei infecții cu lilieci la oameni este extrem de redusă”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.