„Am distribuit aceeași listă cu toți membrii NATO și membrii UE. Am spus că dacă fiecare țară decide să ne ofere cel puțin un bun articol de pe listă, o să obținem ceea ce ne dorim. Și România cunoaște această listă. Da, am ridicat această chestiune și în fața domnului prim ministru și cu ministrul apărării și cu Bogdan (Aurescu - n.r.) și apreciez abordarea lor constructivă în acest sens. Dar lăsăm la decizia țărilor să hotărască ce să facă. În anumite cazuri vedem că țările pot furniza anumite arme, dar nu o fac pentru că nu vor să aibă o relație proastă cu Rusia. (...) Acesta nu e cazul României. Ce nu acceptăm este ipocrizia. Nu este cazul României. România a fost foarte sinceră, prietenoasă și deschisă”, a declarat Dmytro Kuleba, într-o conferință comună cu Bogdan Aurescu.
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, menționează că „lucrurile sunt într-o evoluție permanentă și nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”.
Iepuraşul de Paşte, buget de austeritate. Cifre şoc la sondajul momentului
Un alt jurnalist a insistat și a întrebat din nou dacă guvernul român a decis să ofere armament Ucrainei, dar Aurescu a refuzat să ofere un alt răspuns.
„Armele, ca și banii, necesită liniște. Nu spunem ce primim și de unde primim decât dacă e un anunț public. Repet, politica României începând cu 24 februarie este una inteligentă”, a conchis Kuleba.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.