”Mi s-au adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare a procurorului de caz și șefului de secție. Motivul este prevăzut în Codul de Procedură Penală: afectarea imparțialității”, a spus Laura Codruța Kovesi.
Ea a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse. ”Nu am comis niciodată, dar niciodată, fapte penale. Acuzațiile făcute de un inculpat într-un al DNA sunt simple fabulații. Nu am avut niciun fel de atribuții legate de extrădarea lui Nicolae Popa, nu am exercitat niciun act abuziv. De extrădare s-a ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției”, a declarat Kovesi.
Aceasta susține că acuzarea ei este o încercare de blocare a candidaturii sale la funcția de procuror-șef european. ”Nu este nicio coincidență. De doi ani sunt hărțuită, am 18 dosare penale și patru acțiuni disciplinare. Toți cei care și-au făcut treaba în sistemul judiciar au probleme (...) Plângerea penale a fost făcută în ianuarie 2017 și eu sunt pusă sub învinuire când trebuie să mă prezint la audiere în Parlamentul European deci nu, nu este nicio coincidență”, a susținut fosta șefă a DNA.
Citește și: Kovesi, la un pas de urmărirea penală. Ponta, audiat în dosar
Dosarul în care este urmărită penal a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.
Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.