Cercetătorii din Statele Unite, Anglia Ruskin University (ARU) (ARU) și Bangladesh au efectuat un studiu transversal pe mai mult de 1.000 de pacienți adulți din Bangladesh cu coronavirus pe parcursul unei luni.
Un total de 48% dintre respondenți au fost clasificați ca având depresie moderată până la severă, cu o prevalență mai mare la cei cu simptome persistente, venituri familiale mici și stare de sănătate slabă.
ÎNGRIJORARE. Copiii fac forme din ce în ce mai grave de COVID-19
O cincime dintre cei chestionați au raportat prezența simptomelor persistente ale COVID-19, cele mai frecvente fiind diareea și oboseala. Aproximativ un sfert dintre pacienți au încercat să-și trateze singuri simptomele cu medicamente fără prescripție medicală, în loc să contacteze serviciile de sănătate.
Co-autorul lucrării, profesorul Shahina Pardhan și director al Institutului de Cercetare a Vederii și Ochilor de la Universitatea Anglia Ruskin, a declarat: „Studiul nostru a găsit un număr mare de respondenți care suferă de depresie alături de simptomele COVID-19, în special cei care erau mai vulnerabili. Știm că OMS a raportat că serviciile de sănătate mintală din întreaga lume au fost întrerupte de pandemie, iar acest studiu arată nevoia urgentă a acestor servicii în rândul celor care au fost testați pozitiv la noul coronavirus".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.