”A venit și rândul județului Dâmbovița. Anul trecut am fost pe primul loc în regiunea Sud-Muntenia la atragerea de fonduri europene”, a spus oaspetele emisiunii Intreviurile DCNews, moderată de analistul Bogdan Chirieac.
”După 15 ani, 16 ani de la aderarea la Uniunea Europeană ați găsit calea să atrageți fonduri europene, ceea ce alții nu au reușit să facă, a constatat jurnalistul Bogdan Chirieac, întrebând care este secretul. ”Cum faceți? Aveți echipele dumneavoastră, luați firme de consultanță?”
Ideile sunt ale noastre
”Avem și echipele noastre și în aparatul propriu al Consiliului Județean, dar și în fiecare primărie din județul nostru, bineînțeles și cu firme de consultanță, care sunt plătite din bani europeni, nu din bugetele noastre. Dar firmele de consultanță vin și lucrează cu materialul clientului. Ideile sunt însă ale noastre. Noi am venit cu ideile pentru a atrage aceste fonduri europene și cred că cea mai mare realizare a noastră este aceea de a găsi axele de finanțare eligibile, pentru proiectele pe care le-am gândit noi”, a precizat președintele CJ Dâmbovița.
Cel mai mare din România
Întrebat în legătură cu proiectul pentru apă și canal în tot județul, Corneliu Ștefan a menționat că s-a procedat la o ajustare a contractului de finanțare, astfel că acum s-a ajuns la 420 de milioane de euro fără TVA, față de valoarea de 450 de milioane de euro de anul trecut, dar cu TVA. ”Acum două săptămâni am primit acordul Uniunii Europene. Este cel mai mare contract pe fonduri europene din România pe care îl desfășurăm prin Compania de apă din Târgoviște, unde avem lucrări în 52 de localități, din care acum se lucrează în 38. Mai avem două loturi din cele 17 și închidem cu toate procedurile de achiziție publică”, a detaliat Corneliu Ștefan, menționând că în maxim doi ani, doi ani și jumătate vor fi finalizate toate lucrările.
Un proiect aproape blocat
”Este un proiect pe care îl așteptăm de mult, din 2016. Acum suntem în 2024 și abia acum lucrăm”, a menționat președintele CJ Dâmbovița. Ce s-a făcut din 2016 până în 2020, când Corneliu Ștefan a preluat mandatul? ”Proceduri de achiziții publice, consultanță, studii de fezabilitate. A fost și atunci o muncă, pentru că dacă nu se făceau atunci toate acestea, astăzi nu aveam acest proiect. Iar în 2020, era un proiect aproape blocat, ca să nu zic în totalitate”, a subliniat președintele CJ Dâmbovița.
Despre alte proiecte derulate în județul Dâmbovița, dar și despre cel mai mare teren de golf din Europa, aflați urmărind întreaga emsiune:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.