În opinia specialistului, deocamdată nu există premise solide care să anunțe apropierea unei crize profunde în economia mondială. E adevărat, recunoaște Stiglitz, o serie de mari economii ale lumii și-au încetinit ritmul de dezvoltare, ceea ce poate însemna, într-adevăr, un semnal de alarmă. Dar de aici și până la starea de panică este cale lungă, afirmă expertul american.
”În Statele Unite, spre exemplul, ritmul de creștere economică este de 1,9%. O oarecare scădere se observă și în China, dar chiar și un ritm de 5% - 7% creștere anuală a PIB este mult mai bine decât zero”, a subliniat economistul.
Citește și Joseph Stiglitz. E timpul ca PIB-ul să iasă la pensie!
Joseph Stiglitz atrage, totodată, atenția că economia globală este afectată de războiul comercial dintre SUA și China care crează o nesinguranță pe piețe și frânează procese importante. Totuși, un astfel de conflict, cu un profund substrat politic, nu poate arunca economia mondială în criză.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.