”De fapt, aici, nici nu contează numele președintele. Indiferent de locatarul de la Casa Albă, indiferent de culoarea lui politică, el nu va putea majora impozitele în plină pandemiei. Nu vreau ca oamenii să reacționeze prea emoțional, de aceea va trebui să amâne aceste planuri”, a comentat George Matheyo, director de investiții la Key Private Bank.
La rândul său, Grover Norquist, președintele organizației Americans for Tax Reform, a apreciat că nu există, practic, nici un subiect unde democrații și republicanii să poată ajungă la un consens în privința politicii fiscale, ceea ce înseamnă că prea puține dintre promisiunile lui Joe Biden vor putea fi pune în aplicare. În orice caz, nu atâta timp cât la Washington nu va exista o oarecare unanimitate de păreri.
”Istoria ne învață că proiectele fiscale prezidențiale nu se îndeplinesc întotdeauna în totalitate. Dar propunerile lansate pe timpul campaniei electorale sunt importante din punctul de vedere al direcției, pentru a înțelege care sunt prioritățile candidaților”, au estimat, pe de altă parte, experții firmei KPMG.
Citește și Până în 2030: ROBOȚII fură și această MESERIE
Bloomberg notează că reprezentanții mediului de afaceri de pe toate palierele acestuia sunt neliniștiți de faptul că victoria lui Biden ar putea însemna creșterea taxelor și impozitelor. O majorare destul de importantă. Biden a propus, de altfel, ca plățile corporative să urce de la 21% la 28%, anularea facilităților fiscale pentru numeroși patroni din sectorul IMM-urilor, și majorarea impozitelor de la 37% la 39,6% pentru cei care câștigă cel puțin 400.000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.