Este un joc de șah
"Din punctul meu de vedere nu, pentru că există o limită. Rusia depinde foarte mult de exportul de gaz și de petrol, deci își permite să facă așa ceva cu Bulgaria, poate cu Polonia într-o oarecare măsură, dar cu ceilalți nu. Aici e problema de joc, până la urmă de înalta diplomație ca să zic așa, pentru că este un joc de șah. S-a aruncat această provocare. Rusia a făcut-o, așteptă acum o reacție. Reacția poate să fie chiar de natura începerii unor negocieri mai importante și mai reale pentru încetarea războiului", a declarat Mircea Coșea.
Creșterea prețului gazului poate să mai dureze
"Deci este un joc foarte complicat, dar din punctul de vedere economic acolo unde cât de cât, să zicem sunt pe teren propriu această creștere a prețului gazului mă îngrijorează și poate să mai dureze. Efectele pe termen mai mai îndepărtat, 2-3 săptămâni din punct de vedere diplomatic poate să fi lansat în direcția asta, adică a unor cedări pe care Rusia le va face ulterior, pentru că are nevoie neapărat de acest export." a spus analistul.
Nu își permite Rusia să facă atât de mare tărăboi
Se vorbește foarte mult de suplinirea pierderilor din Europa prin exportul masiv pe care îl face în India și în China. Să știți că reprezintă doar a şaptea parte din cât exportă Rusia în Europa. Deci nu își permite Rusia să facă atât de mare tărăboi acum, dar a aruncat o piatră. Și știți cum se zice o piatră aruncată în lac, 30 de înțelepți se chinuie să o scoată. Deci poate să rezulte până la urmă și o schimbare în optica diplomației.", a explicat Mircea Coșeala B1TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.