Acest lucru vine după ce valoarea bursieră a companiei a atins miercuri un nivel record, conform BBC.
În februarie, el a anunțat că va vinde acțiuni în valoare de aproximativ 8,5 miliarde de dolari, fiind prima dată din 2021 când Bezos a început să vândă acțiuni Amazon.
Acțiunile companiei au crescut cu peste 30% în acest an, pe baza așteptărilor că cererea în creștere pentru tehnologia inteligenței artificiale (AI) va stimula câștigurile din activitatea sa de cloud computing.
Luna trecută, evaluarea bursieră a Amazon a depășit pentru prima dată 2 miliarde de dolari.
Cu toate acestea, aceasta este încă în spatele altor mari firme de tehnologie Nvidia, Apple și Microsoft, care au depășit pragul de 3 miliarde de dolari la capitalizare.
Amazon a raportat câștiguri trimestriale solide la sfârșitul lunii aprilie, care au arătat că miza companiei pe inteligența artificială a dat roade.
Jeff Bezos a renunțat la funcția de director executiv al companiei în 2021 și este în prezent președintele executiv al acesteia și rămâne cel mai mare acționar. El a fondat Amazon în 1994 într-un garaj din Bellevue, Washington, când internetul era încă la început.
Compania a început ca o librărie online, prezentând cea mai mare colecție de cărți electronice din lume.
De atunci, Amazon a devenit una dintre cele mai importante companii de retail online și cloud computing din lume.
De asemenea, el a fondat compania de aerospațială Blue Origin, care, în luna mai, a trimis șase oameni în spațiu.
Jeff Bezos este, în momentul de față, al doilea cel mai bogat om din lume, conform listei Forbes Billionaires, cu o valoare netă estimată la aproximativ 214 miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.