Primarul General, Gabriela Firea, a avut o întâlnire oficială la Tokyo cu Ministrul de Stat pentru Economie, Comerț și Industrie, domnul Yoshihiko Isozaki, cu care a discutat despre modernizarea rețelei de termoficare, dezvoltarea unor proiecte medicale, tehnologii smart energy pentru spitale, managementul traficului, dar și despre construirea spitalului metropolitan. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale pe care delegația condusă de Primarul General, Gabriela Firea, o întreprinde în Japonia, la invitația doamnei Yuriko Koike, guvernatorul metropolei Tokyo.
Astfel, în cadrul întrevederii, Primarul General, Gabriela Firea, i-a prezentat ministrului mai multe proiecte, o parte dintre acestea având la baza parteneriatul încheiat de Primăria Capitalei cu Consorțiul japonez Itochu: eficientizarea sistemului termoenergetic prin construirea a două centrale electrotermice în cogenerare, de înalta eficientă, pentru care compania niponă a finalizat și predat studiul de fezabilitate și pentru implementarea căruia administrația de la București intenționează să obțînă finanțare externă. Gabriela Firea a declarat, de asemenea, că semnarea unui nou Memorandum cu Itochu Corporation pentru eficientizarea energetică a spitalelor primăriei, precum și întâlnirile avute în cadrul vizitei sale la Tokyo sunt esențiale pentru proiectele viitoare ale Primăriei Capitalei, expertiză și experiență specialiștilor japonezi fiind extrem de utilă pentru Capitală României.
"La rândul sau, Ministrul de Stat pentru Economie, Comerț și Industrie, domnul Yoshihiko Isozaki, a afirmat că susține toate proiectele prezentate de Primarul General, Gabriela Firea, oficialul japonez exprimându-și disponibilitatea de a colabora cu administrația de la București atât în domeniul medical, cât și în cel al mobilității. Ministrul a dat asigurări că instituțiile financiare nipone sunt interesate să investească în proiecte sustenabile, subliniind că proiectele de smart energy și smart mobility se află pe agenda de priorități a guvernului japonez, în contextul în care una dintre preocupările constante ale administrației nipone o reprezintă reducerea poluării", au explicat reprezentanții Primăriei Capitalei.
Ce au spus japonezii să facem acum 18 ani
Master Planul General stabilește strategia de dezvoltare a sistemului de transport și a infrastructurii rutiere până în 2027, a fost adoptat de aleșii generali ai Capitalei în 2008. Principalele scopuri eraut îmbunătățirea condițiilor de circulație, reducerea aglomerației și a blocajelor, cu care bucureștenii deja s-au obișnuit. Master Planul a avut la bază un studiu elaborat de japonezii de la JICA în anul 2000 și prevedea două scenarii de dezvoltare, pentru două perioade importante: din 2000 până în 2013 și 2013-2027.
Implementarea tuturor proiectelor recomandate de Master Planul de Transport costa atunci municipalitatea aproximativ 7 miliarde de euro și dacă erau implementate, acum asigurau condiții mai bune de circulație în Capitală. Japonezii recomandau finalizarea inelelor mediane de transport ale Capitalei, dezvoltarea rețelei de metrou și construirea de pasaje subterane sau supraterane în marile intersecții. Totodată, japonezii au recomandat modernizarea infrastructurii feroviare din jurul Capitalei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.