De luni, multe activități publice vor fi interzise pentru oricine nu are așa-numitul Super Green Pass Covid.
Permisul prezintă dovada vaccinării sau a recuperării după boală în ultimele șase luni.
Acesta va fi necesar pentru a intra în teatre, cinematografe, localuri de muzică, evenimente sportive, restaurante și baruri, până la jumătatea lunii ianuarie.
Noile măsuri consolidează permisele verzi Covid existente, care pot fi obținute în urma unui test negativ. De acum înainte, permisele verzi de bază vor fi necesare pentru a utiliza transportul public, precum și pentru a avea acces la locurile de muncă.
Italia a învățat lecția amară în primul val
Italia se confruntă cu o creștere bruscă a numărului de infecții cu coronavirus, după ce creșterea a fost una treptată de la jumătatea lunii octombrie.
Există, de asemenea, îngrijorare în întreaga Europă cu privire la răspândirea variantei Omicron, de care experții se tem că ar putea fi mai transmisibilă și că ar putea eluda o anumită imunitate la Covid.
Citește și:
Expertul care descoperit Omicron, îngrijorat de rapiditatea mutațiilor
Omicron impune noi măsuri. Rafila: Până ne lămurim ce este cu această tulpină
Omicron. Veste EXTRAORDINARĂ de la Oxford despre vaccinuri
Italia a fost devastată de infecții în primele etape ale pandemiei și are unul dintre cele mai mari bilanțuri, cu peste 134.000 de morți.
Dar rata de vaccinare a țării este mai mare decât a multora dintre vecinii săi. Aproximativ 73% din populația totală a fost complet vaccinată, iar 11% au primit vaccinuri de rapel, potrivit celor mai recente date.
Chiar și așa, mai multe orașe italiene au impus reguli care îi obligă pe oameni să poarte măști, chiar și pe străzile comerciale aglomerate.
Italia a introdus în august permise verzi pentru accesul la locurile culturale și sociale, înainte de a le extinde la locurile de muncă în octombrie.
Restul UE înăsprește regulile
Inițial, permisele au fost concepute pentru a eficientiza călătoriile în interiorul UE, dar mai multe țări au extins utilizarea lor pentru a limita infecțiile și a încuraja administrarea de vaccinuri.
Franța solicită un card de sănătate pentru a avea acces în restaurante, baruri, avioane și trenuri, în timp ce Austria și Cipru se numără printre țătile din UE care au utilizat sisteme similare.
În ultimele săptămâni, țările europene au impus restricții mai stricte asupra persoanelor nevaccinate, ca răspuns la creșterea numărului de infecții în apropierea iernii.
La jumătatea lunii noiembrie, Austria a impus un blocaj pentru persoanele nevaccinate.
Între timp, liderii Germaniei au fost de acord să interzică accesul persoanelor nevaccinate în multe locuri publice, iar Grecia a anunțat amenzi lunare de 100 de euro pentru orice persoană de peste 60 de ani care rămâne nevaccinată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.