România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării, anunță ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook
”Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, subliniază oficialul.
Nu se pune problema de așa ceva
Într-o intervenție televizată, Virgil Popescu a repetat că nu are rost ca românii să stea la coadă la benzină. ”Mai mult, modelul care s-a aplicat în Ungaria nu se pune problema să fie aplicat și în România. Acolo a fost un plafon la prețuri, au rămas fără carburanți, pentru că plafonând prețurile, evident că nu au mai avut produse în benzinăriile din Ungaria.
În România nu se pune problema de așa ceva. Nici de prețuri de genul acela care a fost afișat în anumite stații, nici de lipta de produse”, a asigurat ministrul Energiei, precizând că a vorbit cu marii producători, care l-au asigurat că au stocuri suficiente.
Probleme în Ungaria
Nu sunt probleme cu stocurile de carburanti, a venit și reacția purtăroului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. ”Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a adăugat reprezentantul Executivului.
Venind în completare, agenția Agerpres scrie că, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.
Se mizează pe panică
Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari din România, a declarat, pe marginea acestui subiect, că, ”în vremuri de pandemie, de crize și de război, nu este vorba de bani, este vorba, mai degrabă, de șmecherie. Barilul de petrol este, astăzi, la un preț foarte mare, de 129-139 de dolari. Ca să ajungi la 10 lei la pompă, după calculele noastre, ar trebui ca barilul să fie peste 180 de dolari. Încă nu a ajuns acolo.
Chiar și 140 de dolari dacă ar fi barilul, litrul de benzină nu poate depăși 8 lei, este pragul maxim la care poate ajunge. După părerea mea, este o șmecherie a crizei, și tunurile când se dau? În vremuri de răstriște. Se mizează pe panica aceasta creată în societate”, a afirmat Ion Tache.
Citește și Anunț important de la Moscova despre noua criză care amenință lumea
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.