"Tratarea unei noi boli precum COVID-19 folosind un medicamente deja utilizat şi aprobat ar putea fi o soluţie eficientă pe termen scurt, având în vedere că una dintre provocările în lupta împotriva pandemiei este timpul necesar cercetării şi aprobării unor noi medicamente", notează institutul într-un comunicat.
Potrivit unui studiu realizat pe culturi de celule, tratamentul antiviral prin folosirea de medicamente deja testate a determinat o importantă scădere a capacităţii de reproducere a coronavirusului şi distrugerea celulelor infectate. Institutul a dezvăluit unul dintre ele, similar medicamentului Cerdelga, şi a explicat că cele două tratamente sunt administrate unor animale infectate cu noul coronavirus pentru a le verifica eficacitatea.
Cercetarea a suscitat speranţa folosirii acestor medicamente atât pentru tratarea noului virus, cât şi împotriva altora ce pot apărea într-o perioadă viitoare. Aceste medicamente sunt utilizate împotriva maladiei Gaucher, o boală genetică rară, provocată de deficienţa unei enzime şi care se manifestă în diferite moduri.
Citește și Cercetătorii chinezi susțin că pot OPRI PANDEMIA! Fără vaccin
Institutul pentru Investigaţie Biotehnologică din Israel continuă să lucreze pentru găsirea unor soluţii împotriva virusului, după ce a anunţat în urmă cu trei săptămâni dezvoltarea unor anticorpi care îl neutralizează. În Israel, faza cea mai gravă a pandemiei a trecut, iar ţara a revenit rapid la normalitate, după ce a fost raportat un bilanţ moderat al deceselor - 281 - şi mai puţin de 17.000 de persoane infectate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.