Potrivit unui comunicat al ISF, în urma instituirii situaţiei de urgenţă, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, la propunerea Institutului de Studii Financiare, a adoptat Decizia nr. 451/02 aprilie 2020, prin care, se suspendă, până la data de 1 iulie 2020, plata taxei de examinare pentru pregătirea profesională iniţială.
"Institutul de Studii Financiare este solidar cu piaţa financiară nebancară în această perioadă de criză şi în acest sens a propus aprobării Consiliului ASF suspendarea până pe data de 1 iulie 2020 a plăţii taxei de examinare aferentă examenului de pregătire profesională iniţială pentru accederea în piaţa asigurărilor. Astfel, vom facilita accesul a noi specialişti, mai ales în această perioadă de criză, în domeniul asigurărilor. Având în vedere că datorită situaţiei economice prin care trecem numărul persoanelor rămase fără un loc de muncă este de ordinul sutelor de mii, aceştia se pot reconverti ca intermediari de asigurări, o meserie care aduce multe satisfacţii, inclusiv financiare. Impactul financiar suportat de către ISF pentru a sprijini piaţa de asigurări se ridică la aproximativ 600.000 de lei. În acelaşi timp, pentru susţinerea profesioniştilor care activează în acest moment pe piaţă, validitatea certificatelor de competenţe profesionale care ar expira în această perioadă se prelungeşte cu 3 luni", a declarat preşedintele ISF, Călin Rangu.
Radu Hanga, președintele BVB. Aceasta este lumea în care trăim
De asemenea, vicepreşedintele ISF, Valentin Ionescu, a afirmat că suspendarea cu 3 luni a plăţii taxelor de examinare percepute de ISF, coroborat cu prelungirea valabilităţii certificatelor care expirau în această perioadă, reprezintă un demers normal, care ajută la reducerea presiunii pe costuri pentru intermediarii în asigurări, şi nu numai, în aceste momente dificile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.