Publicitate
"Nu suntem (în recesiune - n. r.) şi nu cred că economia românească va intra în recesiune, dar o activitate economică în jur de 2%, 2 şi ceva la sută, cam cât găsim şi în rapoartele Fondului şi ale Băncii Mondiale cred că acolo vom ajunge. Mai depinde şi de anul agricol. Nu suntem în recesiune...Nu ne pregătim de nimic negru. Lucrurile sunt încă sub control. Avem o problemă majoră în domeniul fiscalităţii, trebuie să o rezolvăm - domeniul fiscalităţii, că acolo sunt presiunile cele mai mari - şi de ea trebuie să ne ocupăm", a spus Isărescu, întrebat dacă România va intra în recesiune.
El a adăugat că producţia şi industria funcţionează şi "nu se aştepta ca România să ajungă exportatoare netă de servicii".
Saxo Bank: România, cea mai mare inflație din Europa
"Avem deficit pe partea comercială, din păcate şi la produsele agricole, dar poate să fie explicat şi prin importul de tehnologie. Dar nu. Multe dintre importurile pe care le face România se fac în oraşele mari şi bogate ale ţării (...) Uitaţi-vă la promoţiile de Crăciun! Nu găseşti un produs românesc acolo. Aşa vrem să trăim. Călătoriile în străinătate. Nu spun că e rău. Toată lumea visa la asta, dar asta este o realitate. Dar să ajungem noi să fim exportator net, adică să avem surplus în servicii datorită transportului internaţional eu nu visam. Deci, mai multe părţi ale economiei merg. Nu sunt pregătit acum să vă dau toate datele, dar economia merge. Avem o problemă majoră: 26 -27% din PIB venituri bugetare nu au cum să acopere cheltuieli de 40 - 40 şi ceva la sută 'a la longue'. Şi se întâmplă de când am fost premier, deci le ştiu pe dinafară. Acelaşi tip de discuţii, încercăm să luăm de acolo să o împingem acolo. Acolo e o problemă structurală. Deci, economia încă merge", a afirmat Mugur Isărescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.