Obiectivul declarat este "fabricarea de combustibil' pentru alimentarea reactorului de cercetare de la Teheran, notează Agerpres.
Acest proces se va desfăşura în mai multe etape, a precizat AIEA, sugerând că Teheranului îi va lua ceva timp pentru a-şi realiza planul.
Într-o declaraţie comună, miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Regatului Unit (E3) şi-au exprimat "profunda îngrijorare faţă de ultimul raport al AIEA, care confirmă faptul că Iranul a început etapele necesare producţiei de uraniu metalic îmbogăţit.
Citește și: Salrom va fi listată la Bursă. Cât va dura procedura
"Iranul nu are o nevoie civilă credibilă de a continua producţia sau cercetarea privind uraniul metalic, care este o etapă cheie în dezvoltarea unei arme nucleare", potrivit declaraţiei comune.
De asemenea, Statele Unite a apreciat marţi ca "îngrijorătoare" intenţia Iranului de a renunţa şi mai mult la respectarea angajamentelor nucleare asumate şi i-au cerut să pună capăt acestor "provocări".
Fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat acordul din 2018 şi a restabilit sancţiunile împotriva Iranului, ceea ce a determinat Teheranul să se distanţeze treptat de majoritatea angajamentelor asumate în baza acestui pact
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.