Cumpărătorii care până nu demult se îmbrăcau în piele, de la pantofi până la jachete, acum preferă prosusele mai ieftine din materiale sintetice, scrie Bloomberg.
Lipsa cererii a dus la scăderea abruptă a pieilor de vacă iar gustul din ce în ce mai rapace pentru carne a fost inver proporțional cu cererea de piei, astfel că industria de îmbărăcăminte și cea a accesoriilor auto au preferat materialele sintetice.
Cantități importante de piei ai luat chiar calea gropilor de gunoi pe măsură ce mai multe firme dădeau faliment.
Cu numai 5 ani în urmă, prețurile pieilor au explodat, după ce SUA s-au confruntat cu o secetă deosebit de severă, reducând numărul de vite la un nivel minim record pentru ultimii 60 de ani.
În acea perioadă industria ușoară a trebuit să găsească soluții și s-a orientat către materialele sintetice. Acest lucru, combinat cu preferința din ce în ce mai pregnantă către ”veganism” a consumatorului american, au contribuit dramatic la degradarea industriei pielăriei americane.
În timp ce pieile crude se acumulează în toată țara, neutilizate și nevândute, producătorii avertizează că industria se îndreaptă către dezastru comercial.
Pământul fierbe de căldură și nu e decât începutul. Așa spun experții
”Sunt piei crude care nu au nicio valoare”, a declarat pentru Bloomberg, Joe Brannan, manager al exporturilor companiei Twin City Hide, un procesator aflat în Mnnesota. Acesta a mai spus că acestea sunt aruncate la groapa de gunoi.
Lowell Carson, proprietarul firmei Double L Ranch din Altamont, New York, care activează în industria cărnii de 30 de ani, spune că niciodată industria pielii nu s-a aflat într-un moment atât prost ca acum. Carson mai spune că înainte încasa și 70$ pentru pieile sale de vită, acum însă unele le dă gratis, multe la goapa de gunoi, precum cele de oaie sau miel.
În Boise, Idaho, compania Southewest Hide Co. nu a mai avut profit de doi ani. Rezutatul a fost diminuarea producției și încetarea achizițiilor. Compania prelucrează milioane de piei anual, care provin de la procesaoti mici și medii de carne.
Profitul a fost de numai câțiva dolari pe bucată astfel că pierderile s-au ridicat la zeci de mii de dolari.
La ora actuală, în SUA, pieile sunt folosite mai mult în industria auto sau a mobilei pentru fabricarea produselor de lux.
Și totuși este curios cum atunci când vine vorba de mâncare, americanilor nu le pasă de mediu dar când este vorba despre ceva ce este foarte vizibil, precum hainele aceștia devin ecolologiști și preferă pielea sintetică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.