"Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt în realitate. Atâta vreme cât pensiile de stat au un anumit buget, creşterea trebuie să se încadreze în acest buget, or datele acestea sunt la Ministerul Finanţelor şi la Guvern. Solicitarea mea către Guvern a fost să creştem pensiile şi salariile şi să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflaţiei, dar cu cât se realizează această creştere trebuie să se calculeze la Finanţe şi, la modul mai general, în Guvern", a spus şeful statului, înaintea primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene.
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că a discutat în partid că procentul cu care se pot majora pensiile nu trebuie să producă un deficit mai mare la buget, iar în acest moment limita de creştere este de aproximativ 11%.
Preşedintele Klaus Iohannis participă joi, la Praga, la reuniunea Comunităţii Politice Europene, iar vineri este programată reuniunea informală a Consiliului European.
Citește și:
A 13-a pensie în 2023. Anunţul momentului din coaliţia de guvernare
Seniorii ar putea beneficia, anul viitor, de un nou program tip "a 13-a pensie".
Este vorba despre un program similar celui prin care seniorii cu pensii mici au primit bani în plus, la începutul acestui an, într-o tranşă unică. Acesta s-ar putea implementa şi în 2023, potrivit unui anunţ făcut, în direct la România TV, săptămâna aceasta, de către social-democratul Mihai Fifor. "Cea de-a 13-a pensie s-a acordat în anul 2022 şi este foarte posibil să fie acordată şi în 2023", a anunţat politicianul PSD.
Potrivit sursei citate, Guvernul a discutat despre ajutorul financiar care urmează să fie acordat într-o singură tranşă pensionarilor cu venituri cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei. Acest ajutor va fi acordat la fel cum s-a întâmplat şi anul acesta, atunci când s-a oferit acel ajutor de 700 de lei.
Ciucă: Procentul cu care putem creşte pensiile - acela cu care nu producem deficit mai mare; limita-11%
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că a discutat în PNL că procentul cu care se pot majora pensiile trebuie să fie acela prin care nu se produce un deficit mai mare la buget, menţionând că, în acest moment, limita de creştere este de aproximativ 11%.
"Am discutat şi în PNL, procentul cu care putem creşte pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%", a precizat Ciucă.
El a spus că au venit propuneri din mai multe direcţii, de la mai mulţi oameni. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.