Declinul lichidității și o creștere a numărului de răscumpărări din fondurile de investiți au asemănări stranii cu evenimentele anterioare crizei financiare și ar putea prevesti turbulențele care vor urma pe piețe în anul 2019.
Citește și:Top 10 riscuri mondiale în 2019. Care ne afectează direct
O analiză a unei echipe de economiști ai Deutsche Bank, echipa condusă de Masao Murachi, spune că lichiditățile au început să se ”evapore” în anumite zone ale pieței ceea ce stârnește preocupare în privința acțiunilor care sunt deja afectate.
Lichidități scăzute înseamnă, în general, pendulări mari ale prețurilor deoarece tranzacțiile puține gerenează un impact mai mare asupra pieței.
Cutește și: Bursa de Valori București, cea mai mare scădere de la criza economică din 2008
”Suspendarea activității Guvernului federal este foarte probabil să aducă și mai multă incertitudine în privința politicii, exacerbând volatilitatea pe piețele financiare”, se spune în analiza Deutsche Bank. ”În prezent sunt puține semne că Adminstrația de la Washington s-ar apropia de rezolvarea disputei cu Congresul în privința priorităților de finanțare.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.