”Este cea mai gravă criză din câte am văzut. Nu știu dacă va fi mai grea decât Marea Depresie din SUA. Totul va depinde de acțiunile guvernelor. Cele mai multe greșesc, deocamdată, împrumutându-se și tipărind o grămadă de bani. Soluția ar putea fi mai rea decât problema în sine. Cert este însă că această criză nu se va termina în 2020, chiar dacă, spre sfârșitul anului este posibil ca bursele să afișeze creșteri impresionante”, a apreciat omul de afaceri.
Potrivit spuselor sale, de regulă, investitorii o iau înaintea evenimentelor, jucând pe sfârșitul crizei înainte ca finalul să se producă în mod real.Vorbind despre lecțiile pe care ar trebui să le învețe guvernele și băncile centrale ale lumii, Rogers a subliniat că, înainte de orice, trebuie evitată cumularea de datorii uriașe. ”Nu merită ca, prin măsuri artificiale, piețele să fie susținute când se prăbușesc. Uitați-vă la Japonia: în ultimii 30 de ani, piețele lor au pierdut 60%”.
Citește și George Soros: Salvați Facebook-ul de Mark Zuckerberg
Pe de altă parte, omul de afaceri american este convins că recesiunile sunt firești și ”distrug balastul”. Cum se va schimba lumea în viitor? ”Analiza fundamentală va deveni un instrument mult mai important pentru investitori”, spune Jim Rogers. ”Cine va avea de câștigat pe de urma situației generată de pandemia de covornavirus? Livrările, platformele educative, telecomunicațiile. În timp ce companiile cu datorii vor fi serios zgâlțâite”, este de părere fostul partener de afaceri al lui George Soros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.