Fructonata este o pastă de fructe fără zahăr, conservanți sau alți aditivi care a cucerit publicul la o expoziție din Londra. Este exact gustul de fructe nealterat de aditivi sau fierbere pentru a nu se pierde enzimele.
“Din 2011 am început să testăm o nouă tehnologie de procesare a fructelor, într-un mod cât mai blând, pentru a menţine bunătatea fructelor la borcan. Am pornit de la idea de ce trebuie fiartă sau pasteurizată dulceaţa dacă ştim că peste 60 grade se distrug vitaminele, enzimele şi tot ce e mai bun din fructe? Am mers pe conservarea fructelor prin procesarea la temperaură de sub 42 grade, să fie raw sau crude, dar să aibă un termen de conservare îndelungat, la temperatură ambientală. Asa a apărut fructonata”, a precizat Bișboacă chiar pe suite-ul personal.
Produsul a fost realizat în urma unei munci de 7 ani a cercetătorului din Oradea care a înființat brandul Phenalex alături de soțul ei.
Bișboacă a realizat și alte produse unice cum ar fi Antioxivita, extractul de struguri cu cantitate mare de antioxidanți sau extractul apos de propolis.
Alt produs alimentar care se bucă de un real succes este marmelada la rece, care a obținut un premiu internațional la o expoziție similară în Croația.
Citește și:Cum faci 1.000 de euro pe zi cu produse tradiționale. Este posibil
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.