Pus la punct de profesorul ASU, Klaus Lackher, dispozitul funcționează, cum spune el, ca un ”copac mecanic” care, filtrând fluxurile de vânt, prinde moleculele de carbon și permite păstrarea lor până la o nouă utilizare.
Spre deosebire de metodele de luptă împotriva poluării deja cunoscute, noua tehnologie captează carbonul din atmosferă fără o aspirare mecanică a aerului și fără să folosească aparate cu mare consum de energie.
Citește și Invenția care va dubla înălțimea blocurilor-turn
În schimb, se produce o filtrare a fluxurilor naturale de aer, iar, potrivit inventatorilor, tehnologia oferă cea mai ieftină soluție de prindere a CO2 - mai puțin de 100 de dolari/tona.
Se intenționează implementarea noii tehnologice în grupe de câte ”12 copaci”, capabili să elimine fiecare câte o tonă de CO2 pe zi.
Sistemul va fi testat la o fermă experiementală, cu o capacitate de 100 de tone de CO2 pe zi. Apoi, vor fi create mai multe astfel de ferme, având fiecare capacitate de absorbție de 3,8 milioane tone de carbon pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.