Cifrele se regăsesc în rapoartele anuale de activitate ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Paradoxal, deși numărul salariaților n-a avut o creștere spectaculoasă în ultimii opt ani, numărul zilelor de concediu medical suportate din banii statului a cunoscut un salt îngrijorător.
Mai precis, în 2018, salariații români au stat în concediu medical timp de 37,3 milioane de zile, o creștere constantă față de 2011, când s-au înregistrat 19,8 milioane de zile de concediu medical. Ceea ce înseamnă că, în 2018, un salariat a luat, în medie, aproape șapte zile de concediu medical comparativ cu mai puțin de patru zile de concediu medical în 2011.
Citește și Concedii medicale. Noutăți în modul de acordare
Cea mai mare parte a zilelor de concediu medical luate de salariați în fiecare an sunt pentru incapacitate temporară de muncă, așa cum reiese din rapoartele Casei Naționale de Sănătate. În rest, este vorba de zile libere pentru concediul de maternitate sau concediul de risc maternal, printre altele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.