Comentariile făcute de Andreas Mundt subliniază îngrijorările reglementare că giganții tech, cu volumele lor mari de date ale utilizatorilor, ar putea obține un avantaj competitiv în noua tehnologie utilizată în casele inteligente, căutările web, publicitatea online, mașinile și multe alte produse și servicii.
Google de la Alphabet și Microsoft au devenit recent rivali în domeniul inteligenței artificiale (AI), cu acesta din urmă investind masiv în OpenAI și cel din urmă construind chatbotul Bard AI, printre alte investiții.
Creșterea popularității AI a determinat guvernele din întreaga lume să încerce să impună reguli privind utilizarea tehnologiei, cu Uniunea Europeană într-o cursă pentru a adopta regulile sale AI semnificative până la sfârșitul anului.
"Pentru noi, ca autoritate de concurență, este crucial ca această nouă tehnologie să nu consolideze și mai mult dominația marilor corporații", a declarat Mundt într-un interviu pentru Reuters vineri.
"Pericolul este foarte mare, deoarece pentru AI aveți nevoie în primul rând de servere puternice și volume mari de date. Marile corporații de internet au ambele", a spus el.
Mundt a declarat că piața este încă deschisă competiției, dar reglementatorii trebuie să se asigure că rămâne așa.
"Cu toate acestea, modelele de la furnizorii mai mici ar putea deveni, de asemenea, atât de populare încât să se dezvolte în direcția unui fel de sistem de operare, o nouă platformă", a spus el.
"Ambele dezvoltări sunt posibile, și în calitate de autoritate, trebuie să fim atenți ca orice potențial competitiv să nu fie înăbușit de la început."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.