”Ţinta pentru 2019 este de a ajunge la 12,5 miliarde de euro din fondurile europene structurale şi de investiţii. Aceasta înseamnă investiţii de la capital uman la infrastructura mare, cercetare, inovare, investiţii în infrastructura educaţională, în sănătate, înseamnă investiţii la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”, a spus Plumb.
Potrivit acesteia, România a atras până acum 8,5 miliarde de euro din actualul program, reprezentând 28% din totalul fondurilor alocate, nivel aproape egal cu cel al mediei UE, de 29%.
Citește și: Rata de contractare a fondurilor europene a ajuns la 54% în 2018
”Vreau să mulţumesc beneficiarilor pentru proiectele de calitate pe care le-au depus şi pentru modul cum gestionează implementarea proiectelor, precum şi echipei mele de la MFE”, a adăugat ministrul.
Ţările care au accesat cele mai multe fonduri din totalul alocărilor pentru fiecare în parte sunt Finlanda - 52%, Irlanda - 50%, Austria - 49%. La polul opus sunt Croaţia - 21%, Malta - 22%, Italia - 23% şi Spania - 24%.
Marea Britanie, Danemarca, Belgia şi Polonia se află la egalitate cu România, respectiv au atras 28% din totalul fondurilor alocate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.