Publicitate
Aurul este pe val. După ce, în luna mai, a atins un maxim istoric, prețul metalului galben a coborât, navigând o perioadă într-un coridor strâns de 2.286-2.300 de dolari. A fost, se poate spune o evoluție care venea, oarecum, în contradicție cu previziunile analiștilor, care, o mare pare dintre ei, anunțau un an extraordinar pentru aur, care va ajunge chiar și la 3000 de dolari/uncie. Până la sfârșitul anului mai este desigur și nimeni nu garantează că lucrurile nu vor merge chiar în această direcție, mai ales că nervozitatea politică din Statele Unite va spori pe măsura apropierii alegerilor din noiembrie.
Deocamdată însă, datele economice venite din SUA, multe sub așteptările economiștilor, au determinat o creștere a prețului unciei, care a urcat la peste 2.350 de dolari.
Cel mai mare total
O creștere la care au contribuit, într-o mică măsură, este adevărat, și francezii, care continuă să favorizeze aurul, consierat un adăpost sigur, o investiție care nu are cum să dea greș. Prin urmare, cererea de aur din Franța a depășit-o, în iunie, pe cea din Germania pentru a șasea lună consecutiv, notează BullionVault. Platforma de tranzacționare cu metale prețioase adaugă chiar că numărul cumpărători de aur a atins, pentru prima dată în Franța, „cel mai mare total trimestrial din ultimii trei ani, pe fondul protestelor politice” declanșate de decizia președintelui Macron de a dizolva Parlamentul și a convoca alegeri anticipate.
Franța este chiar singura piață occidentală unde cererea (netă) de aur a fost pozitivă în acest an, în contrast cu vânzările masive de aur din Marea Britanie, Statele Unite și Germania, conform calculcelor BullionVault, care subliniază că „precum un barometru al anxietății investitorilor, în Franța cererea de aur este în prezent cea mai puternică”. Forța persistentă a prețului aurului (indicele de referință tradițional pentru refugiu) reflectă îndoieli și incertitudini cu privire la perspectivele politice și financiare, consideră BullionVault.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.