Schimbările operate vizează condițiile ce trebuie îndeplinite pentru ca autoturismele să treacă de ITP. În cazul unor defecte minore, care constituie un pericol pentru viața șoferului, a pasagerilor sau a altor participanți din trafic, mașinile primesc undă verde.
Dacă sunt depistate defecte mai grave, perioada de remediere durează maxim 30 de zile, urmată, la o lună, de o nouă inspecție.
Citește și SANCŢIUNI: Ce se întâmplă cu maşinile fără ITP
S-a schimbat inclusiv frecvența efectuării ITP, condiționată acum de vechimea vehiculului: mașinile mai vechi de 12 ani trebuie să facă ITP-ul în fiecare an, nu la doi cum a fost până de curând. În cazul mașinilor noi, prima verificare se face la trei ani, după care o dată la doi ani.
La expirarea ITP, înmatricularea se suspendă, de drept. Ceea ce înseamnă că şoferii care circulă cu maşini care au ITP-ul expirat riscă două tipuri de amenzi: una pentru lipsa ITP-ului valabil şi una pentru condusul unei maşini a cărei înmatriculare a fost suspendată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.