Doi absolvenți de drept, Nagy – Karoly și Erzsebet, au revigorat turismul din zonă prin construcția unui aquapark de patru stele la 10 km de granița cu Ungaria și la 25 de kilometri de cea cu Ucraina. Parcul acvatic a prins viață în anul 2013 când familia Nagy a reușit să valorifice zăcământul geotermal din zonă reușind să acceseze fonduri europene nerambursabile în valoare de 25 milioane de lei. A apelat și la un împrumut de 24 de milioane de lei de la Eximbank pentru a putea asigura partea de cofinațare având în vedere că investiția totală s-a ridicat la 49 de milioane de lei.
Ideea acestui parc acvatic a venit pornind de la două izvoare cu apă termală existente în zonă. Familia Nagy avea deja o agenție de turism, Solarex Tours, și astfel a observat că oamenii din Satu Mare și din localitățile limitrofe treceau granița în Ungaria și-și lăsau banii în unul din cele peste 300 de parcuri acvatice care există acolo. “Ne-am gândit că am putea face ceva ca să oprim oamenii județului Satu Mare să-și cheltuie banii în altă parte și să atragem turiști și din alte județe, ba chiar și din străinatate”, a declarat Nagy Karoly, la deschiderea parcului.
Distracție, iarna sau vara
Parcul este deschis tot timpul anului având o capacitate de 650 persoane pe zi care se pot relaxa și distra în mai multe bazine interioare cu apă încălzită. Cea mai mare dintre piscine are o suprafață de aproape 400 de mp și o adâncime de maxim 140 de cm și este formată dintr-un ansamblu complex de bazine dotate cu jacuzzi, cascadă sub presiune, dușuri sub formă de găscă și alte elemente de senzație. Zona interioară mai cuprinde și o piscină de înot pentru începători cu o adâncime de 120 de cm cu o suprafață de circa 100 de mp unde se țin și cursuri de aerobic și gimnastică, dar și o piscină mai mică formată din trei bazine cu adâncimi între 15 și 50 de cm unde cei mici se pot bucura de distracție în timp ce părinții stau liniștiți. În timpul verii se deschide și zona exterioară care dispune de o plaja de 12.000 mp și astfel capacitatea compexului ajunge la 4.000 de persoane/zi. Aici există cinci piscine uriașe ce oferă distracție pentru toate vârstele și gusturile. Sunt la dispoziția clienților cinci bazine, piscina de relaxare și distracție, piscina termală pentru seniori, piscina semiolimpică, piscina pentru copii, iar pentru aventurieri – piscina cu tobogane (Anakonda, Kamikaze și Family).
Centrul de wellness
Antrepenorii au dezvoltat aici și un centru wellness care pune la dispoziția clienților un concept complex de programe de îmbunătățire și păstrare a sănătății fiind amenajate șapte tipuri de saune (două finlandeze, două cu aburi – Hammam, două cu infraroșu și una salină, construită cu pereți din cuburi de sare de Himalaya). Baza de tratament Aqua Medica oferă consultaţii medicale şi tratament balneo-fizio-kinetoterapeutice și masaj şi wellness într-un ambient plăcut, vizitatorilor care solicită astfel de servicii. Paleta este una foarte variată. Începând de la kinetoterapie în sală şi în apă, masaj (medical, limfatic, de relaxare, anticelulitic sau facial), împachetări cu nămol, fizioterapie, electroterapie, laser, ultrasunete, magnetodiaflux, Kinesio Tape (stimulare neuromusculară), hidromasaj subacval, duş subacval în apă încălzită şi apă termală.
Afacerile s-au triplat
De când a fost deschis parcul, afacerile firmei au înflorit. Dacă în anul 2012 cifra de afaceri a firmei Solaris se ridica la 2 milioane de lei, iar profitul la 58.000 de lei, în 2017, firma a raportat afaceri de 7,6 milioane de lei și un profit de 859.000 de lei, ceea ce arată că decizia patronilor de a construi complexul a fost una foarte inspirată, la fel ca și hotărârea conducerii Eximbank de a finanța proiectul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.