"Suntem obligaţi să facem acest lucru pentru că nu mai avem spaţii de depozitare. Este posibil ca ulterior acest zahăr să trebuiască să fie reprocesat din nou deoarece nu ştim cum un cumpărător ar putea achiziţiona acest zahăr, având în vedere aspectele ce ţin de calitate", a declarat preşedintele uniuni producătorilor de zahăr din Rusia, Andrey Bodin la un seminar organizat de Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO) la Londra.
În ultimele decenii, industria zahărului din Rusia s-a transformat rapid, trecând de la calitatea de importator de zahăr brut la cea de deţinător al unui exces de producţie ce trebuie vândut. Însă Rusia are dificultăţi în a concura pe pieţele de export pentru că nu este atât de eficientă la procesarea de zahăr ca alte ţări, ceea ce înseamnă că are costuri mai mari. În plus, problema lipsei de spaţii de depozitate este agravată în prezent şi de preţul scăzut al zahărului.
Citește și Rusia vrea să-și construiască o bază pe Lună! De când încep
Andrey Bodin estimează că în acest sezon producţia de zahăr a Rusiei va ajunge la o cifră totală de 7,2 milioane tone în timp ce exporturile s-ar putea ridica doar la un milion de tone, în principal în ţările vecine. În acest condiţii, va apărea un deficit de spaţii de depozitare pentru aproximativ două milioane de tone de zahăr, susţine Bodin, preşedintele unei uniuni care reprezintă aproximativ 95% din producătorii de zahăr din Rusia.
În ceea ce priveşte sezonul următor, Andrey Bodin este de părere că producţia de zahăr a Rusiei va scădea, probabil, din cauza preţurilor scăzute pe piaţa intern care vor descuraja însămânţarea de sfeclă de zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.