Anunţul vine după ce, în 4 septembrie, justiţia olandeză a ajuns la un acord amiabil cu ING în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească 775 milioane de euro. Procurorii au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor şi finanţarea terorismului, "în mod structural şi timp de mai mulţi ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.
Tanate Phutrakul, care acum deţine funcţia de controlor financiar al grupului bancar olandez, va fi numit în 7 februarie director financiar şi membru al Consiliului de Administraţie, la o zi după ce ING îşi va prezenta rezultatele financiare din 2018.
Numirea lui Tanate Phutrakul a fost aprobată de Banca Centrală Europeană (BCE).
Tanate Phutrakul, de naţionalitate thailandeză, s-a născut în 1965 şi s-a alăturat ING în 1998, când a fost numit director general al ING Barings Securities Thailanda. Din 2003 şi până în 2008, a lucrat la TMB Bank în Thailanda, dar a revenit în 2008 la ING, devenind director financiar la operaţiuni şi divizia IT, apoi la subsidiara de retail bancar internaţional. În 2015 a fost promovat director financiar al ING Belgia, o poziţie pe care a deţinut-o până la data de 1 octombrie 2018.
Tanate Phutrakul este licenţiat al Imperial College (Universitatea din Londra) şi are un MBA de la şcoala de afaceri Harvard. Pe plan global, ING are peste 52.000 de angajaţi şi oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.
Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.