Primul laborator finalizat se află în spitalul judeţean de urgenţă din Oradea şi a efectuat peste 5.400 teste RT-PCR în decurs de două luni. Alte şase laboratoare de biologie moleculară sunt în oraşele Sfântu Gheorghe, Slatina, Iaşi, Comăneşti, Medgidia şi Ploieşti.
"Creditul de un milion de euro acordat de ING a fost destinat finanţării activităţii companiei Mediclim pentru achiziţionarea echipamentelor, reactivilor şi a consumabilelor necesare pentru dotarea într-un timp record a noilor laboratoare, pentru a face faţă crizei din domeniul sănătăţii publice. ING Bank România continuă implicarea în lupta cu COVID-19 şi este un partener financiar solid al sectorului medical în această perioadă fără precedent", a declarat Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking ING Bank România.
Potrivit băncii, în contextul declanşării pandemiei de COVID-19 (SARS-CoV-2) şi al instituirii stării de urgenţă în România, cea mai mare provocare pentru companiile care activează în sectorul medical a fost de a răspunde cât mai prompt solicitărilor în continuă creştere primite de la spitale, asigurând echipamente, consumabile şi reactivi pentru diagnosticarea virusului.
"Cele şapte laboratoare de biologie moleculară din ţară realizate până acum în cadrul acestui proiect au fost bine dotate tehnologic şi s-a pus accent pe pregătirea corespunzătoare a personalului calificat pentru recoltarea probelor, manipularea acestora şi respectarea protocolului de diagnostic al infecţiei cu COVID-19. Testele RT-PCR au un grad ridicat de acurateţe", se menţionează în comunicat.
Citește și Ce ne oferă băncile, ca alternativă la depozitele la termen
Potrivit sursei citate, în funcţie de necesităţile spitalelor, laboratoarele dotate vor mai putea efectua şi alte teste de biologie moleculară, atât în scop de diagnosticare, cât şi de cercetare aplicativă, din domeniul oncologiei, anatomiei patologice virale, cardiologiei, al afecţiunilor pediatrice şi al bolilor infecţioase. Biologia moleculară studiază mecanismele biologice la nivelul molecular al celulelor, iar testele de biologie moleculară sunt tehnici moderne de investigare ce identifică agenţii patogeni, dar şi afecţiunile cu transmitere genetică.
Totodată, ING Bank România a contribuit şi cu donaţii pentru achiziţia a peste 3.000 de echipamente de protecţie pentru unităţile medicale de stat şi a 5000 teste RT-PCR, pentru sprijinirea sistemului medical. De asemenea, ING a sprijinit organizaţia Code4Romania în iniţiativa de a dezvolta şase platforme oficiale de informare publică şi a oferit clienţilor săi posibilitatea de a contribui la Fondul de Urgenţă cu donaţii direct din Home'Bank, pentru sprijinirea grupurilor sociale vulnerabile. Valoarea totală a donaţiilor a ajuns la peste două milioane lei, dintre care aproape 340.000 lei (70.000 euro) au reprezentat donaţii de la clienţi.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. ING Bank România este a cincea bancă în top 10 bănci locale, conform activelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.