Organizții de mediu precum Milieudefensie, Liberian SDI și indonezienii de la WALHI au afirmat că banca olandeză continuă să finanțeze această industrie chiar și după ce au alertat ING de încălcarea drepturilor omului și asupra impactului negativ asupra mediului a industriei în chestiune.
În ultimii doi ani, uleiul de palmier a devenit subiect de conflict între Uniunea Europeană și producătorii din Indonezia și Malaezia. Grupul din care fac parte 28 de organizații de mediu sunt îngrijorate din cauza impactului pe care îl are industria asupra naturii și a restricționat tipurile de biocombustibili derivați din acest ulei.
ING Bank România, profit net de 599 milioane lei
ING a promis să va remedia această problemă însă reprezentanții organizațiilor de mediu au spus că: ”nu am vazut nicio diferență pe teren”.
ING a acceptat să participe la discuții cu membrii OECD, se spune într-un mail oficial al organizației bancare.
Uniunea Europeană a contat contat pe 12% din exporturile de ulei dde palmier din Malaezia în 2018, devenind al doilea cel mai mare cumpărător după India, se spune într-un raport al Board-ului malaezian din industria uleiului de palmier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.