Aceste fonduri vor finanţa proiecte în domenii precum energia electrică (dintre care unul privind reţelele electrice inteligente), reţelele de CO2, stocarea subterană a gazelor, precum şi pentru un terminal GNL offshore. Acestea sunt împărţite între nouă state membre UE: România, Belgia, Croaţia, Franţa, Irlanda, Italia, Austria, Polonia şi Slovenia, precum şi şi Tunisia.
Investiţia se va efectua conform rezultatelor unei cereri de proiecte lansate la 18 mai, în paralel cu planul REPowerEU.
"Îmbunătăţirea interconexiunilor transfrontaliere este o condiţie prealabilă pentru o tranziţie către o energie curată, deoarece acestea consolidează piaţa noastră comună a energiei şi facilitează integrarea energiei din surse regenerabile în reţea. Rezilienţa infrastructurii energetice este, de asemenea, esenţială pentru securitatea aprovizionării UE şi pentru îndeplinirea angajamentului nostru de a opri importurile de gaze din Rusia cât mai curând posibil", a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson.
De fapt, este cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide şi semisolide din Europa, destinate atât medicaţiei intraspitaliceşti cât şi consumului populaţiei.
Noua fabrică de la Iaşi are o capacitate de producţie de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii fabrici, inaugurată cu ocazia aniversării a 67 de ani de activitate, se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.
Potrivit sursei citate, producţia se va desfăşura pe 4 fluxuri de fabricaţie, dintre care unul se evidenţiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiţii suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate ...
Citește și Rolex cumpără terenuri și vrea să înființeze 2000 locuri de muncă
Consiliul General din Bulle urmează să ia o decizie cu privire la vânzarea unui teren către Rolex pentru o sumă de 31,4 milioane de franci elvețieni. Producătorul de ceasuri de la Geneva intenționează să construiască acolo un nou loc de producție, care va genera peste 2.000 de locuri de muncă.
Cele patru parcele pe care a pus ochii compania Rolex se întind pe aproape 105.000 de metri pătrați, echivalentul a aproape 15 terenuri de fotbal. Prețul de vânzare se ridică la 300 de franci elvețieni/metru pătrat. Suprafețele sunt situate în așa-numita zonă de afaceri Prila.
Aspect de vânzare cu amănuntul
Proiectul va necesita adaptarea planului de dezvoltare a retailului, aflat în prezent în mâinile Departamentului pentru Dezvoltare Teritorială, Infrastructură, Mobilitate și Mediu (DIME) al ministrului Jean-François Steiert. Nimeni nu și-a imaginat inițial să vândă terenul unei singure companii. Dar dosarul este pe drumul cel bun, potrivit Prefecturii Gruyère. Așezarea este un pas major în dezvoltarea economică a orașului și a regiunii, a spus executivul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.