Documentele consultate de BBC News arată cum țările încearcă să modifice un raport științific crucial privind modul de abordare a schimbărilor climatice.
Scurgerea de informații arată că Arabia Saudită, Japonia și Australia se numără printre țările care cer ONU să minimalizeze necesitatea de a renunța rapid la combustibilii fosili.
De asemenea, se arată că unele națiuni bogate pun în discuție plata mai multor sume de bani pentru ca statele mai sărace să treacă la tehnologii mai ecologice.
Acest "lobby" ridică semne de întrebare pentru summitul COP26 privind clima care va avea loc în noiembrie.
Scurgerea de informații arată că țările se opun recomandărilor de acțiune ale ONU și are loc cu doar câteva zile înainte de a li se cere, în cadrul summitului, să își ia angajamente semnificative pentru a încetini schimbările climatice și a menține încălzirea globală la 1,5 grade.
Mediu. Companiile, nepăsătoare la schimbările climatice. Analiză
Documentele care au făcut obiectul scurgerilor de informații cuprind peste 32.000 de dosare trimise de guverne, companii și alte părți interesate echipei de oameni de știință care elaborează un raport al ONU menit să reunească cele mai bune dovezi științifice privind modul de abordare a schimbărilor climatice.
Aceste "rapoarte de evaluare" sunt întocmite la fiecare șase-șapte ani de către Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (IPCC), organismul ONU însărcinat cu evaluarea științifică a schimbărilor climatice.
Aceste rapoarte sunt folosite de guverne pentru a decide ce măsuri sunt necesare pentru a combate schimbările climatice, iar cel mai recent raport va fi o contribuție crucială la negocierile din cadrul conferinței de la Glasgow.
Autoritatea acestor rapoarte derivă în parte din faptul că aproape toate guvernele lumii participă la procesul de obținere a unui consens.
Comentariile din partea guvernelor pe care BBC le-a citit sunt în marea lor majoritate menite să fie constructive și să îmbunătățească calitatea raportului final.
Colecția de comentarii și cea mai recentă versiune a raportului au fost comunicate echipei de jurnaliști de investigație a Greenpeace UK, Unearthed, care le-a transmis către BBC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.