"Încălzirea climei ne afectează în două moduri. O dată, în Europa, în arboretele artificiale, avem atacuri de insecte, doborături de vânt. Din fericire, în România avem arborete naturale, mai viguroase, care reușesc să lupte cu aceste schimbări climatice. Plusul de masă lemnoasă care există în țările europene a determinat o scădere a prețului. În momentul în care prețul acesteia scade, de la industrie până la proprietar, toți sunt afectați, deoarece costurile rămân aceleași și, de undeva, trebuie să acoperi această pierdere. Surplusul de masă lemnoasă din Europa a determinat și o migrație a forței de muncă din România către aceste țări. Și atunci noi suntem, practic, o victimă colaterală.", a aratat Ciprian Muscă, citat de business24.
Cifrele reale ale execuției bugetare dezvăluie o realitate șocantă Se minte cu cifrele pe masă.
Totodată, el a subliniat, în ceea ce privește încălzirea climei, că utilizarea lemnului este un mecanism prin care se poate stoca carbonul în natură.
"Pe termen lung, noi trebuie să ne gândim la soluții de stocare a carbonului. Utilizarea lemnului este un mecanism prin care putem stoca carbonul. De aceea trebuie să încercăm să folosim lemnul în construcții, în ambalaje, în obiecte cu termen cât mai lung de utilizare, ca acest stoc de carbon să fie reținut cât mai mult timp", a afirmat președintele ASFR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.