Decizia de mutare a instituţiilor guvernamentale de la Jakarta a fost luată de preşedintele Joko Widodo acum două săptămâni, după decenii de discuţii pe acest subiect, încă din timpul dictatorului Suharto.
'Suntem pe cale să finalizăm studiile pentru a decide în acest an locul unde se va muta capitala, astfel încât lucrările de construcţie să poată începe într-un an sau doi', a explicat presei ministrul planificării.
'Sperăm că în 2024 noua capitală va fi pregătită să primească noul centru al guvernului', a adăugat el.
Citește și: Războiul cafelei. Cum i-au anihilat ”popularii” 5toGo pe ”fițoșii” de la Starbucks
Capitala indoneziană, o conurbaţie cu 30 milioane de locuitori şi unul din oraşele cele mai aglomerate din lume, este frecvent ameninţată de inundaţii, iar cartiere întregi de-a lungul coastei nordice se scufundă sub nivelul mării.
Preşedintele Joko Widodo a vizitat în această lună mai multe amplasamente posibile în estul şi centrul provinciei Kalimantan, pe insula Borneo.
Ministrul planificării a confirmat că sunt avute în vedere două opţiuni pentru viitoarea capitală, autorităţile încercând să asigure o dezvoltare mai echilibrată a arhipelagului.
Oraşul Jakarta, situat pe insula Java, cea mai populată a Indoneziei, va rămâne capitala economică a ţării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.