Pe lângă o populație în creștere, la baza previziunilor se află progresul țării în domeniul inovației și tehnologiei, creșterea investițiilor de capital și creșterea productivității lucrătorilor.
Ajungând pe locul doi în topul celor mai bogate țări din lume, India va declasa nu doar Japonia și Germania, ci și SUA, potrivit Goldman Sachs.
În prezent, India este a cincea cea mai mare economie a lumii, după Germania, Japonia, China și SUA.
"În următoarele două decenii, rata de dependență a Indiei va fi una dintre cele mai scăzute dintre economiile regionale", a declarat economistul pentru India al Goldman Sachs Research, Santanu Sengupta.
Rata de dependență a unei țări se măsoară prin numărul de persoane dependente în raport cu populația totală în vârstă de muncă. O rată de dependență scăzută indică faptul că există proporțional mai mulți adulți de vârstă activă care sunt capabili să susțină tinerii și persoanele în vârstă. Sengupta preconizează că India va avea una dintre cele mai scăzute rate de dependență dintre economiile mari în următorii 20 de ani.
Guvernul Indiei a acordat prioritate creării de infrastructură, în special în ceea ce privește înființarea de drumuri și căi ferate. Bugetul recent al țării vizează continuarea programelor de împrumuturi fără dobândă pe 50 de ani pentru guvernele de stat, pentru a stimula investițiile în infrastructură.
Cum progresează India din punct de vedere tehnologic și al investițiilor
În fruntea traiectoriei economice a Indiei se află, de asemenea, progresul său în domeniul tehnologiei și al inovării, a declarat banca de investiții.
Veniturile industriei tehnologice indiene ar trebui să crească cu 245 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023, potrivit Nasscom, asociația comercială neguvernamentală din India. Această creștere va proveni din toate fluxurile de produse IT, de gestionare a proceselor de afaceri și de software, a indicat raportul Nasscom.
În plus, Goldman a prezis că investițiile de capital vor fi un alt motor important al creșterii Indiei.
"Rata de economisire a Indiei va crește probabil odată cu scăderea ratei de dependență, creșterea veniturilor și dezvoltarea mai profundă a sectorului financiar, ceea ce va face probabil ca fondul de capital să fie disponibil pentru a impulsiona investiții suplimentare", se arată în raportul Goldman.
Economia Indiei este determinată de cererea internă, spre deosebire de multe economii din regiune care depind mai mult de exporturi, până la 60% din creșterea sa fiind atribuită în principal consumului intern și investițiilor, potrivit raportului Goldman.
S&P Global și Morgan Stanley au prezis, de asemenea, că India este pe cale să devină cea de-a treia economie ca mărime până în 2030.
PIB-ul Indiei în primul trimestru a crescut cu 6,1% în ritm anual, depășind cu brio așteptările Reuters de creștere de 5%. Creșterea pe întregul an al țării este estimată la 7,2%, față de o creștere de 9,1% în anul fiscal 2021-2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.