Până acum, societăţile în cauză nu au pus în aplicare pe deplin unele dintre angajamentele pe care şi le-au asumat, astfel încât Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE să considere că acestea respectă pe deplin legislaţia UE privind protecţia consumatorilor.
Evaluarea publicata luni de Comisia Europeană arată că Enterprise şi Sixt au efectuat acum toate modificările necesare. Avis s-a angajat să efectueze restul modificărilor până în mai 2019. Europcar, din care face parte în prezent Goldcar, va pune în aplicare restul modificărilor până în iunie 2019. Hertz s-a angajat să efectueze toate modificările necesare cel târziu în primul trimestru al anului 2020.
Fără costuri suplimentare
"Datorită presiunii noastre, nu veţi mai avea surprize neplăcute atunci când va prezentaţi la biroul societăţii de închirieri auto. Este cu adevărat frustrant să îţi începi concediul plătind costuri suplimentare neprevăzute şi citind contracte complicate. Doresc ca toţi consumatorii europeni să se bucure pe deplin de zilele libere, fără să îşi facă griji ca vor avea surprize neplăcute atunci când vor primi facturile finale", a declarat comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourová.
Potrivit Comisiei Europene, societăţile s-au angajat: să includă toate taxele în preţul total de rezervare; să prezinte în mod clar principalele servicii de închiriere, cu precizarea termenelor şi a condiţiilor în toate limbile naţionale; să precizeze în mod clar în oferta de închiriere preţul şi condiţiile aplicabile serviciilor opţionale, în special în ceea ce priveşte asigurarea care reduce suma datorată în cazul producerii unor daune.
Citește și CODUL RUTIER. Suspendarea permisului, la discreția șoferului
Comisia Europeană şi autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor din cadrul reţelei europene de cooperare în domeniul protecţiei consumatorilor vor urmări îndeaproape punerea în aplicare a modificărilor rămase. Deşi societăţile implicate în această acţiune acopera două treimi din numărul total de închirieri auto private din UE, alţi comercianţi, cum ar fi intermediarii şi societăţile mai mici, joacă un rol important pe aceasta piaţă. Autorităţile şi Comisia Europeana vor continua să monitorizeze toţi actorii, pentru a se asigura că aceştia respectă pe deplin normele UE în materie de protecţie a consumatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.